A google újabb szemét húzása

Szerző: Optimalizáló - Dátum: - Kategória: Keresőoptimalizálás

Sziasztok, nem véletlenül írtam kis betűvel a google-t a címben, mert szerintem, megint egy nagyon inkorrekt lépést lépett meg.

Lenyúlta a videós találatokat!

Sokan biztosan nézegettétek már a Search Console-t, hogy eltűnt pár száz vagy pár ezer látogató az Analytic-hez képest de nem találjátok, hogy hova lett, mert a Search Consolban nem történt semmi extra változás. Viszont ha átkattintasz a videós találatok fülre biztosan neked is meglepetést fog okozni.

Lássunk pár oldalamat ahol elég sok videó van és elég sok találatot is kaptak:

Amint látjátok december elején, pontosabban december 7-én jött egy google frissítés amely törölte a videós találatokat szinte teljesen, és most azon videós keresések ahol 2023 december eleje előtt mindenféle találat megtalálható volt, most csak a youtube oldala szerepel.

És nem csak a találatokat dobta hanem a teljes videós indexeléseket is, és olyan kamu hibára hivatkozik amely teljesen nonszensz, a fenti grafikonjaim fő tartalma youtube videók, az oldal tetején vannak szinte teljes szélességben, be vannak állítva a a schema szerint a videó object ahogyan kell 0 hibával.

Teszteltem olyan oldalak találatait is amelyek saját videó tárolással osztják meg a videós tartalmakat, és nekik is eltűntek a találataik a google-ből.

Itt láthatjátok, hogy mennyi videós tartalmam volt indexelve, és ezeket mind eldobta szinte:

És ezt írja hibának teljesen kamu információként és persze az ellenőrzés indítása sem segített:

 

És miért mondom, hogy ez egy szemét húzás? Mert mindent megtettünk, hogy google barát legyen az oldal, beállítottunk mindenféle schema követelményt, hogy a google lássa, hogy ez videót tartalmazó oldal, ezért olyan segítséget nyújtottunk neki, a schema-val, hogy a videós kereséseket még tökéletesebbé tudta tenni és ezután törli más oldalak videós találatait és csak a saját videós oldalát erősíti.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a nagy videó megosztó oldalakkal szemben is meglépte ezt vajon? Pl.: Tiktok, Insta, Indavideo, Videa,  facebook, Vimeo …

Neked hogy áll az oldalad videós találata?

 

Hozzászólás beküldése

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.