Hogyan válasszunk jó domaint és kulcsszavakat?

Szerző: Optimalizáló - Dátum: - Kategória: Domain, Keresőoptimalizálás

A domain választás egy nagyon fontos döntés ha szeretnénk, hogy az oldalunkat könnyen megtalálják a régi és új látogatók is és keresőoptimalizálás szempontjából is nagyon fontos. Sokszor én magam is meglepődöm, hogy mégsem az a jó választás amire én magam gondoltam és ahhoz, hogy ezt kiderítsem a Google trends-et szoktam használni.

A Google trends segítségével összehasonlíthatjuk, hogy mely kulcsszavakra kerestek többen egészen 2004-ig visszamenőleg mutatja meg számunkra a Google ezt a nagyon értékes statisztikát, sajnos a statisztikával csak kulcsszavakat hasonlíthatunk össze vagyis nem látjuk, hogy hányan kerestek rá az adott kulcsszóra, de cserébe láthatjuk azt is, hogy melyik országban vagy éppen melyik városban kerestek rá többen.

Domain és kulcsszavak választása

Ha szeretnénk kipróbálni a kulcsszavak összehasonlítását akkor itt tudjuk kipróbálni: Google trends

Én ezen a grafikán éppen azt hasonlítom össze, hogy Szlovákiában melyik kulcsszóra keresnek rá többen ha letöltés kulcsszó szlovák változatára keresnek, sajnos nem tudok szlovákul, de a minap néztem egy statisztikát (2015) ahol az országok adsense cpm-eit hasonlították össze és hogy mely országokban fizet többet a Google egy kattintásért és nagy meglepetésemre Szlovákia volt a 4. Németországot is megelőzve, itt is van az első 10 a listából:

Top 10 ország adsense cpc

És itt látható a Google trends összehasonlítás:

Google trends kulcsszavak

A grafikon segítségével el is döntöttem, hogy melyik szót választom, és nagy meglepetésemre szabad is volt ez a domain, ami nagyon érdekes hiszen ma a Magyar domain nevek között már alig lehet értelmes egyszavas domaint vásárolni, talán ezért lehet az, hogy többet fizet a Google a hirdetésekért, mert több a reklámozó mint a weboldal.

Ha tetszett ez a bejegyzés akkor oszd meg ismerőseiddel is, és írd meg a véleményedet, pozitív vagy akár negatív kritikát is szívesen fogadok.

Hozzászólás beküldése

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.