Játékok

Szerző: Optimalizáló - Dátum: - Kategória: Keresőoptimalizálás

Évek óta a legkeresettebb szavak közé tartozik a játékok, ezt a Google trends segítségével könnyedén ellenőrizhetjük. Ha szeretnénk egy adott kulcsszóra optimalizálni a weboldalunkat sok segítséget nyújthat számunkra a trends. Nézzünk pár fontosabb kulcsszót, hogy hogyan is aránylanak a játékok kulcsszóhoz:

JátékokLáthatjuk, hogy évek óta csökken a játékok kifejezésre a keresés, és lassan utól éri a filmek, az online kulcsszó pedig évek óta csak növekszik, de persze szinte senki sem keres csak arra a szóra, hogy online hanem egy másik kulcsszóval együtt mint például az online játékok, vagy online filmek és ezért láthatunk ekkora kiugrást és növekedést az online kulcsszóval kapcsolatosan. A saját tapasztalatom, hogy a játékok szóra nagyon nehéz bekerülni az élvonalba, évek óta próbálkozom több oldalamat is előre hozni, de 1-2 napnál több ideig sosem sikerült az első oldalra kerülnöm, talán a legjobb sikereket eddig az oji.hu domainnal sikerült elérnem, de a top10-ben még mindig csak néha kerül be az oldal, pedig rengeteg tartalom található rajta, nagyon sok erős és releváns backlink mutat rá, amint látható sok szöveges tartalmat is találhatunk rajta és min egyedi szöveg természetesen, de mivel erre a kulcsszóra nagyon erős a konkurencia még mindig kevés és sajnos az oldal nem elég öreg vagyis 2014elején indult, ami viszont érdekes, mert vannak sokkal öregebb játékos oldalaim is amik sehol sincsenek az oji-hoz képest, pedig sokkal több tartalommal és linkel rendelkeznek. Szerintem ha valaki dobogós a játékok szóra az már tud valamit a keresőoptimalizálásról, ha olyan céget bízol meg optimalizálással akinek a referenciái között szerepel egy olyan oldal ami a játékok szóra benne van a top5-ben az már bizonyítés nem csak ígéret.

Ha valaki a játékok kulcsszóra keres általában az online játékokat keresi, ezek a játékok egyszerű a böngésző segítségével játszható szórakoztató és egyben egyszerű játékok, nem kell hozzá már mint internet kapcsolat és egy böngésző flash lejátszóval. Természetesen a fenti statisztikában benne van az összes játékok kulcsszóval együtt keresett keresés statisztikája is vagyis ha valaki lányos játékokra vagy autós játékokra keres az is beleszámít a játékok kulcsszó keresésébe. Viszont ha valaki nem online játékos oldallal szeretne az első oldalra jutni annak van igazán nehéz dolga, mondjuk ha egy játék online webáruház szeretne előre jutni, bármennyire is sok köze van a játékok szóhoz szinte lehetetlen, ezt főleg a visszafordulási aránynak köszönhetjük. Most pedig nézzünk meg pár online játék keresőszó statisztikát, igyekeztem azokat betenni a statisztikákba amelyek a leg keresettebb kulcsszavak:

Ha van saját tapasztalatod a játékos kulcsszavak Google-ben való helyezés szerzésében azt kíváncsian várom, hogy megosszátok velem és a látogatókkal.

 

Hozzászólás beküldése

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.