Google helyezés vizsgáló

Szerző: Optimalizáló - Dátum: - Kategória: Keresőoptimalizálás

Mire jó a Google helyezés vizsgáló? Ez egy nagyon egyszerű kérdés, de lehet, hogy valakinek jól jön ez az információ. Egyszerűen nyomon tudod, követni a weboldalad helyezését a Google-ben megadott kulcsszavakra, amiből következtetéseket tudsz levonni, hogy jó-e amit csinálsz például a linképítés stratégiád vagy jobb lesz mielőbb változtatni. 

Nagyon sok helyezés vizsgálót találhatunk az interneten angolul így kereshetünk: Google rank tracker. Általában kétfélét találhatunk online és szoftveres:

 • Online Google helyezés vizsgáló
  Azért jó, mert nem a saját ip-címünkről végezzük a lekéréseket, igaz a komolyabb programokban már van beépített proxy aminek a segítségével kikerülhetjük, hogy a Google észrevegye mit ügyködünk és, hogy kitiltson a sok keresés miatt, azért is jó, mert egyszerűen automatikusan működik akkor is ha a saját gépünket már napok óta nem kapcsoltuk be.
 • Szoftveres Google helyezés vizsgáló
  Nagyon veszélyes lehet, hiszen a saját gépünkön végezzük amin általában be vagyunk jelentkezve a saját Google fiókunkba ami akár összeköttetésbe lehet a Google analytic vagy webmester eszközökkel, így a Google felfigyelhet a tevékenységünkre, persze ez lehet, hogy már kicsit üldözésmánia, de jobb félni mint hátrébb kerülni. Én is vásároltam egy elég jó ilyen szoftvert és miután simán csak beírtam a G keresőbe valamit, máris captcha-t kért a G, így inkább hanyagoltam is a szoftvert, nehogy gond legyen belőle, a proxy-s megoldások meg általában hol működnek hol nem, így inkább hagytam az egészet.

Minek kell ez hiszen ott van a webmester eszközök search console, keresési statisztikák ami mutatja a helyezéseinket? Ez egy teljesen jogos kérdés, hiszen elég jó kis statisztikákat nyerhetünk ki a Search console-ból, de sajnos ez késleltetve van pár nappal és csak azt láthatjuk amit a Google akar és sokszor nem is azt látjuk a statisztikán mint amikor tényleg lefuttatunk egy keresést a keresőben (persze itt fontos, hogy inkognitó módban ellenőrizzük a keresések eredményét, mert a Google egyénileg is igazítja a találatok mutatását).

Lássuk a Google keresési statisztikák hogyan is néz ki aki még nem ismerné:

Google keresési statisztikák

Ha még nem használtad érdemes kipróbálni nagyon érdekes és hasznos információk derülhetnek ki belőle, próbáld ki, hogy a kulcsszavakat a megjelenítések szerint rendezed és láthatod, hogy melyik kulcsszó az amire érdemes a jobb pozícióért tenni. Az elhelyezkedésnél sajnos én sem tudom pontosan, hogy mit jelent a tizedesjegy és sokszor ahogyan már írtam, nem is adja vissza azt ami az igazi keresési találat több pozíció különbség is szokott lenni.

Az egész cikk megírásának azért kezdtem ma neki, mert találtam egy nagyon jó Free Google rank trackert amit mindenkinek ajánlok. Sajnos a legtöbb ilyen szolgáltatás fizetős az ingyenesekkel meg általában problémák vannak a Magyar nyelvvel, ilyen pldául ha nem lehet kiválasztani, hogy a Google.hu keresési találatait vegye figyelembe, vagy a másik problémás dolog az ékezetes betűk, sajnos sok tracker nem kezeli jól és nem jó eredményeket ad vissza. És ami még szokott lenni, hogy az ingyenes szolgáltatás mégsem ingyenes vagyis x keresőszó után már fizetni kell vagy x oldal ellenőrzése után, ez a tracker teljesen ingyenes, sajnos még nagy tapasztalatot nem tudok róla, de az első eredmények jók lettek vagyis kezeli az ékezetes betűket, be lehetetett állítani a Magyar Google-t és ugyan azokat az eredményeket mutatja amit a manuális pozíció ellenőrzés.

Ingyenes Google helyezés vizsgáló

A fenti Search Console képen látható kulcsszavakat állítottam be, hogy lássátok a különbséget, sajnos mivel ma fedeztem fel az oldalt csak a mai adatokat mutatja, de hamarosan folytatom a cikket amiben a további tapasztalataimat is megosztom. Ha megadunk egy új weboldalt kulcsszavakkal pár perc várakozás után már kapunk is egy email-t, hogy elkészült az ellenőrzés és meg is nézhetjük a pozíciókat:

Ingyenes Google helyezés vizsgáló

Máris észrevehetünk egy érdekes különbséget a poloshop kulcsszóra a SC azt mutatja, hogy 5,4 a serptoday pedig az igazat: 1. Igaz az 5,4 az átlagos helyezés, de az utolsó napon amit mutat az SC 9,1-et ír ami még nagyobb hiba, mivel erre a szóra mindig első helyen van az oldal.

Ha kiakarod próbálni ezt az ingyenes Google helyezés vizsgálót akkor látogass el a www.serptoday.com weboldalra és regisztrálj.

Ha tetszett a cikk írj hozzászólást és oszd meg a tapasztalataidat is.

Hozzászólások (1)

 • Zoltán

  |

  Sajnos időközben már fizetős lett a szolgáltatásuk, 10 kulcsszó ingyenes és azon felül már kéri, hogy fizess. Sajnos így már nem túl jó a szolgáltatás hiszen ennél van sokkal profibb ahol 20 kulcsszó ingyenes.

  Válasz

Hozzászólás beküldése

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.